دکتر علی محمدی درگفتگو با خبرنگارمهر همزمان با آغاز هفته سلامت ونامگذاری روز سالمندی و سلامت از سوی سازمان بهداشت جهانی اظهارداشت: افزایش امید به زندگی باعث افزایش جمعیت سالمندان شده است.
وی افزود: طبق آخرین آمار سرشماری در کشور 5 میلیون و 500 سالمند وجود دارد و این رقم در 25 سال آینده به سه برابر افزایش اهدیافت.
دکتر محمدی ادامه داد: با توجه به این روند جهانی و مشکلات خاص سالمندان اعم از ابتلای آنها به انواع بیماری های خاص و شیوع آن در بین سالمندان و نیاز بیشتر به مراقبت؛ سازمان بهداشت بهداشت جهانی امسال را با نام سالمندی و سلامت تعریف کرده است تا اهمیت این موضوع و ضرورت مراقبت بیشتر از این قشر بر همگان یادآوری شود.
"زمین خوردگی" شایع ترین حوادث و سوانح سالمندان
قائم مقام اجرائی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان البرز در بخش دیگری از صحبتهای خود به حوادث و سوانحی که سالمندان را در خطر قرار می دهد اشاره کرد و گفت: شایع ترین مراجعات اورژانس مربوط به زمین خوردن سالمندان بالای 75 سال است.
دکتر محمدی افزود:از آنجا که سالمند به ضعف عضلانی و جسمی و انواع اختلال در تعادل، کاهش قدرت بینایی و شنوایی، ضعف حافظه ، سرطان ها ، عفونت ها ومشکلات روحی وافسردگی دچار می شود؛ لذا زمین خوردن شایع ترین حادثه ای است که سالمندان با آن دست به گریبانند.
این مسئول عوامل محیطی را نیز تشدید کننده این مشکلات ذکر کرد و گفت:برخورد سالمندان با سطوح ناصاف، اختلاف در سطح حرکت به ویژه در سطح پیاده روها و معابر، سرخوردن در حمام و... از عوامل محیطی و بیرونی است که درصد زمین خوردگی سالمندان را بالا می برد.
وی مفروش کردن سطح پله ها، استفاده از دنپایی مخصوص در حمام، تعبیه دستگیره و صندلی و دوش متحرک را نیز از موارد کاهش این آمار برشمرد.
نظر شما